Jednoduchá roláda,ktorá Vám nepraskne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajíčok......samostatne žltka a bielky*2 PL kryštál.cukru*1 vanilkový cukor*3 vrchovaté PL hladkej múky*1/4 lyžičky prášku do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

S láskavám dovolením paní Marcela P. (Arielll) ID 126509.
Roládu som vyskúšala a nepopraská ak dodržíte čas pečenia,t.j nevysušíte ju.Ja som skúsila len tak narýchlo s marhuľovým a banánovým džemom.
Bolo by hriechom sa o ňu nepodeliť :)).
Celá záležitosť s prípravou-šľahaním a pečením bola 15 minút.No neskúste to :)).


Z 5 bielkov ušľaháme tuhý sneh,postupne pridáme cukor,žĺtka a stále šľaháme.Nakoniec zľahka už len varechou vmiešame múku.......už som skúšala aj s celozrnou a dobré bolo.......a prášok do pečiva.
Pani Marcelka ju pečie na papieri na pečenie.Ja na plechu vymastenom bravčovou masťou a vysypaným hrubou múkou.Cesto dáme na plech a dáme do vyhriatej rúry na 150 stupňov.Pečieme jemne do ružova.Trvá to 8-10 minút,možno u niekoho aj 7 minut,podľa rúry..Ja ju beriem z rúry,keď sa cesto odťahuje od plechu.
Nie je potrebné ju hneď stáčať.Necháme ju vychladnúť tak ako je.Potom naplníme a zrolujeme......avšak v ten samý deň ako sme ju piekli,nie na ďalší deň,to už obschne a popraská.

Roláda-cesto po vytiahnutí z rúry...len jemne ružové,oddeľujúce sa od krajov...
...natretá džemom...
...zrolovaná.......dokaz,že nepraská....
....nepraská....
...nepraská.....čaro je v čase pečenia....