farmarska panvica



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 gr. vretienok alebo vrtuliek najlepsie farebné kvôli farbe cca 400 gr. mletého mäsa olej 2 vajcia 2-3 cibule 2-3 strúčiky cesnaku 3 papriky ( zelenú, červenú a žltú ) kvôli farbe môžu byť rajčiny alebo hotové lečo mleté korenie, majoránka, soľ podľa potreby a chuti strúhanka konzerva hrášku a kukurice rohlík kečup

POSTUP PŘÍPRAVY

Na začiatok sa urobí fašírková zmes, tj. mäso, namočený rohlík, vajíčka, cesnak, cibuľa, sa zmiešajú, podľa potreby dochutia, mierne zahustia strúhankou a vytvarujú sa do malých guliek a vypražia na oleji.

Medzitým si osmahneme zvyšok nakrájanej cibule, na pásiky nakrájané papriky, môžeme pridať rajčiny ( príp.po udusení pohár leča) necháme udusiť a keď zmäknú, pridáme kukuricu a hrášok a na miernom ohni ešte chvíľu povaríme.

Uvaríme si vretienka alebo vrtulky, ak sú hotové, zlejeme vodu a všetko, teda hotové fašírky, cestovinu vsypeme do panvice k udusenej zelenine dobre premiešame, môžeme pridať kečup podľa chuti a potreby, lebo vretená zvyknú „vypiť“ dosť šťavy, tak aby hotová panvica nebola moc suchá.