Krémová zemiakovo-pórová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jednoduchá, sýta, rýchla a pritom chuťovo vynikajúca polievka. Tento recept som vyčítala z jednej múdrej francúzskej kuchárky a upravila podľa seba. Dobrú chuť!!!

POSTUP PŘÍPRAVY

Viď obrázky

Na 4 porcie potrebujeme: 1 stredne veľký pór - 3-4 stredné zemiaky - 250 ml smotany na varenie (10-12%) - kocka bujónu - soľ, čierne korenie - 50 g masla - pertžlenová vňať
1. Zemiaky a pór očistíme a pokrájame na menšie kúsky.
2. Maslo rozpustíme a upražíme na ňom pór do zmäknutia. Potom pridáme aj zemiaky, osolíme a poriadne premiešame. Chvíľku ešte pražíme.
3. Zalejeme 0,5 l vriacej vody, pridáme kocku bujónu a varíme cca 15 minút, resp. kým zelenina úplne nezmäkne a nerozvarí sa.
4. Potom prilejeme smotanu a necháme prevrieť. Rozmixujeme - ja na to používam tyčový mixér. Ak sa polievka zdá príliš hustá, dolejeme vodou.
5. Podávame okorenené čiernym korením a ozdobené petržlenovou vňaťou. Ak chcete ľahký obed, odporúčam tomu bielu bagetu a už nič viac. Dobrú chuť!