MANDLOVY SUCHAR



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 bielkov, 150g praskoveho cukru, 150g hladkej muky, 60g nelupanych mandli, 60g lieskovcov alebo vlasskych orechov DOBRA RADA!!!! bielky si mozte setrit vopred a postupne mrazit!!!!! NEVEDELA SOM TO, PORADILI MI TO TU V KOMENTAROCH, URCITE VYSKUSAM!!!!

POSTUP PŘÍPRAVY

zmiesame bielky (NIE SNEH, LEN BIELKY) s cukrom a mukou na hladku kasu. Nakoniec pridame orechy. Srnci chrbat poriadne vymastime a vymucime, PORIADNE, inac to nedostanete von!!!!
Pecieme vo vyhriatej rure pri 180stupnov ca 20-30 minut, treba kontrolovat. Po upeceni aj s formou zabalime do alobalu a nechame 1 den odstat, potom krajame ostrym nozom na velmi tenke platky, ak mate elektricky stroj na maso alebo sunku, tak to ide najlepsie... Poukladame na cca 3 plechy a susime pri 180stupnov (horuci vzduch) IBA CHVILKU, POZOR, LEBO ZHORIA!!!!

takto to vyzera zamiesane vsetko spolu davala som lieskovce a vlasaky, ine som nemala
vymuceny srnci chrbat
je toho trochu menej, robila som zo 4 bielkov, lahko to preratate a orechov moze byt kludne aj viac...
upecene a zabalene v alobale este musim nakrajat a znova upiec, pofotim a pridam fotky
nakrajame na tenucke platky - pouzila som nozik, ale lepsie je to na elektrickom krajaci...
poukladame na plech, dala som na papier, aby to tak nehorelo
peciem to s teplym vzduchom na 180stupnov chvilu, treba sledovat, lebo ked nie su rovako hrube, niektore su skor hotove, tie povyberam a este supnem dalej piect tak, aby boli cca rovnako hnedkave