Koláč zo superrýchleho cesta - tvarohovo jablkový



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zvladnu aj uplne zaciatocnicky a vhodny pre zienky, ktore nemaju cas vecnost vystavat v kuchyni. Davka je na maly plech CESTO: (p=pohar, 210ml) 1p polohrubej, 1p hrubej muky, 1,5p mixu krystaloveho a praskoveho cukru, pol bal. PDP. Potom 100ml mlieka, 1 vajicko a maslo PLNKA: c.1: 250g tvarohu, 100ml mlieka, 1 vajicko, vanilkovy cukor c.2: nahrubo nastruhane jablka (mnozstvo podla chuti. Ja som pouzila cca 4). Ak mate rady, aj skorica alebo hrozienka Mozete zvolit lubovolnu plnku, kto ma aku rad. Trebars aj iba tvarohovu, iba jablkovu, makovo jablkovu a pod. Ja som mala v ladnicke tvaroh a jablcka, ktore bolo treba rychlo minut, tak preto tato kombinacia.

POSTUP PŘÍPRAVY

1. muku, cukor a PDP zmiesame. Plech NAHRUBO natrieme tukom (nepouzivame papier na pecenie) a vysypeme nan rovnomerne polovicu zmesi.
2. v miske si zmiesame prisady z tvarohovej plnky a vylejeme na zmes. Na tuto vrstvu dame nastruhane jablka. Ak chceme aj hrozienka, ci trosku skorice. (netreba davat cukor, cesto je dost sladke). Jablka posypeme druhou polovicou mucnej zmesi
3. v mlieku rozlahame vajicko a vylejeme na zmes a pokladieme po celom povrchu tenke platky masla.

Pecieme, kym povrch nechyti zlatistu farbu.

kolac som upliekla o 10.00 rano a toto z neho bolo o 15.00. A to sme boli nan dvaja a mali sme aj super obed.