Ryža z tlakáča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 šálka ryže, 1 cibuľa, 1,5 lyžice vegety, 1 šálka studenej vody, trocha oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu si orestujeme na oleji, pridáme umytú ryžu, popražíme, pridáme vegetu a zalejeme vodou. Tlakový hrniec zatvoríme, a počkáme, kým nám začne "fučať". Vtedy stiahneme plyn na minimum a necháme 2 min. variť. Potom plyn vypneme a hrniec odstavíme. Za cca 5 min. hrniec otvoríme a máme hotovo! Je to rýchle a ešte sa mi nestalo, žeby ryža nebola uvarená.
Rovnako varím aj cestoviny, tie dám ho tlakového hrnca, zalejem vodou tak, aby voda bola cca 2 -3 cm nad cestovinou a zatvorím. Počkám, až sa rozfučí a stiahnem plyn, a varím 2 min. Potom vypnem, počkám až povolí pokrievka, a môžeme podávať.
Rovnako varím aj zemiaky, len s tým rozdielom, že vody dávam len 0,5 dl vody! Zemiaky si pokrájam buď na štvrťky, či polovičky, posolím, a pridám poldeci (niekedy aj menej) vody a postup je rovnaký ako pri cestovinách´ :).
Je to veľmi rýchle varenie a hlavne jednoduché. Len neodbiehať od sporáka a pekne počkať tie 2 minútky :).

V tlakovom hrnci na oleji udusíme cibuľu, trio zeleninu, nakrájané šampióny a počkáme, kým trochu zmäknú.
Pridáme umytú ryžu a ešte chvíľočku miešame.
Pridáme koľko ryže toľko vody a za lyžicu vegety.
Tlakový hrniec zatvoríme a varíme podľa postupu, ktorý je uvedený v recepte.