Maďarský granadír vo woku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento granadír je obmena klasického, lebo do neho pridávam paradajky a papriku. Väčšinou ho robím vo woku, lebo je to pohodlné. Tak horsa do toho, môj manžel sa po ňom cez víkend pooblizoval až za ušami ;o)

POSTUP PŘÍPRAVY

viď obrázky

Na 2 veľké plus 1 malú porciu potrebujeme: 300 g fliačkov - 3 stredné zemiaky - 2 paradajky - 2 papriky - 1 väčšia cibuľa (tá sa akosi nevošla na obrázok ;o) ) - mletá červená paprika - soľ, korenie - olej
1. Tak z tejto fázy vyšlo málo fotiek, takže aspoň opíšem: cibuľu pokrájanú nadrobno osmahneme do sklovita na oleji a zaprášime mletou sladkou paprikou. Keď je sklovitá, pridáme nadrobno nakrájané zelené papriky, osolíme, okoreníme a dusíme. Keď sú aj papriky polomäkké, pridáme ošúpané nadrobno nakrájané paradajky (tie zbavíme šupiek po krátkom kúpeli vo vriacej vode). Opäť krátko podusíme, a nakoniec pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, zalejeme tak 1 dcl vody a rozvárame.
2. Fliačky uvaríme podľa návodu na sáčku, alebo podľa istého skvelého domáceho receptu, ktorý som našla tu na MMB, akurát tie fliačky boli kapustové. Ja nemám moc času na varenie, takže si vypomáhame polotovarmi.
3. Keď sa vo woku rozvaria aj zemiaky, odstavíme a všetko popučíme pučidlom na zemiakovú kašu.
4. Nakoniec fliačky zmiešame s pastou, ktorá nám vznikla vo woku a podľa potreby ešte dosolíme / dokoreníme.
5. Podávame s hocičím kyslým. My sa doma držíme zásady, že k maďarskému granadíru patria baranie rohy, ale v krajnej núdzi som to jedla aj s kyslou kapustou... dobrú chuť!!!!