Boloňské špagety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 bal špagiet, 500g ml.maso /hov+brav/, 2 PL olej, 1 x 400g morca- dela /masovo-sójová zmes/ , 1 rajč.pretlak - 120g, caa 200 ml kečup, 1/2 ML soľ, 1 ML vegeta, 2 ML oregano, 2 strúčiky cesnaku, Zátrepka: 1/2 pohára vody, 2 ML polohr.múka .......... caa 10 dkg strúhaný aidam na postrašenie hotového jedla

POSTUP PŘÍPRAVY

- jedlo rýchle, jednoduché - u nás veeeľmi obľúbené - zvlášť keď mám veľa práce a nemám čas čarovať v kuchyni :) ..... a dcérka Linduška sa ho nevie dojesť

- na olej šupneme maso ... / niekto dáva aj cibuľu - ja nie - nejak mi to tam nechutí ... a dcéram tiež nie/
- popražíme na miernom ohni nech sa uzatvoria póriky ... podlejeme 1 pohárom vody a dusíme caa 20-30 min do zmaknutia
- do uduseného maska dáme morca - delu, kečup, pretlak , pretlačíme cesnak, ochutíme soľou, vegetou aj oreganom .... premiešame a necháme caa 5 min povariť - ak by sme mali vody málo - kľudne podlejte ........... / tu ešte dodám - možete kľudne pridať aj 1 konzervu bielej fazule v tomate, alebo konzervu sójových bobov - obyčajne ju dávam, ale nejak mi došli zásoby - tak som nemala .... dodá tam super chuť /
- zatrepeme múkou rozmiešanou vo vode /aj táto troška múky nám zjemní chuť/ a necháme zovrieť - hotovo
- uvaríme špagety v slanej vode - ja do nej dávam aj 1 PL oleja, aby sa nelepili a prepláchneme pod studenou vodou
- hotové postrašíme strúhaným aidamom a papáme ... :)