Punčáky.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 vajec, 10 lyžíc kryštálového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 5 lyžíc hladkej múky, pol prášku do pečiva, 4 lyžice oleja, lyžica kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšľaháme si sneh z bielkov, postupne všľaháme kryštáľový cukor a do tuhej peny zašľaháme žĺtky, pridáme olej. Opatrne vmiešame múku s práškom do pečiva. 2/3 cesta vylejeme na veľký plech a dáme piecť. Na menší plech vylejeme polovicu zo zostávajúceho cesta, do druhej polovice primiešame kakao. Kakaové cesto vylejeme na žĺtkové a špičkou noža premiešame na plechu. Upečieme. Po upečení a vychladnutí vačšie cesto prekrojíme na dve polovice. Prvú polovicu natrieme ríbezľovým lekvárom. Na ňu položíme malé cesto a poriadne polejeme sirupom, ktorý si pripravíme z1/2 l vody, cukru, 2 lyžíc ríbezľového lekváru, rumovej aromy . Druhú polovicu väčšieho cesta potrieme lekvárom a natretou časťou položíme na cesto pooblievané sirupom. Zákusom na 1 hodinu zaťažíme. Po hodine polejeme zafarbeným fondántom.