Citrónová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 vajíčok, 150g práškového cukru, 150g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, hlt oleja. Krém: 1 smotanový alebo vanilkový puding, 150g masla, 1 citrón, 100g kryštálového cukru. A ešte jahodový džem a mandarinkový kompót.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
1./ Dve tretiny cukru dobre vymiešame so žĺtkami. Bielka vyšľaháme, pridáme zvyšný cukor a celkom dohusta vyšľaháme ďalej. Ku žĺtkovej mase jemne miešajúc pridávame striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahané bielka. Nakoniec opatrne primiešame trošku oleja.
2./ Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 180°C približne 25 minút.

Krém:
1./ Puding uvaríme podľa návodu, ale s polovičným množstvom vody alebo mlieka. Dostaneme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Kašu, zmäknuté maslo, nastrúhanú kôru citróna, citrónovú šťavu a kryštálový cukor dáme do kuchynského robota a vymiešame na hladký, nadýchaný krém. Šťavu a cukor pridávame postupne, podľa chuti.
2./ Vychladnutý, napoly rozrezaný korpus natrieme krémom a druhý džemom a spojíme. Druhou polovicou krému ponatierame tortu zvonku a ozdobíme mandarinkami.