Kardinálov koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

50g polohrubej múky,1 lyžica kypriaceho prášku,10 vajec,290 g kryštálového cukru,1 vanilkový cukor,práškový cukor na posypanie
Plnka:
500ml smotany na šľahanie,1 stužovač,4-5 lyžíc lekváru/u nás má úspech čučoriedkový/podľa výberu

POSTUP PŘÍPRAVY

Dve vajcia,8 žĺtkov,80g kryštálového a 1 vanilkový cukor vyšľaháme do hustej peny.Potom jemne zapracujeme múku s kypriacim práškom.Z 8 bielkov a zo zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh.Plech vyložíme papierom na pečenie a cukrárenským vreckom naň vedľa seba striedavo vytláčame pásy cesta a snehu.Plech vložíme do predhriatej rúry 160°C.Upečený vychladnutý plát rozrežeme na dve polovice.Jednu natrieme lekvárom a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom.Zakryjeme druhou polovicou plátu a posypeme práškovým cukrom.
Ja som stihla odfotiť už len polovicu z koláča,lebo mám tu maškrtníkom,ktorý mi prvú už ochutnali.Prajem dobrú chuť.