Kelova smotanova hustejsia polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mensi kel, 5 stredne velkych zemiakov, smotana, vajicko, trocha mlieka, muka, cesnak, koreniny(majoran,kmin,muskatovy orech, bobkovy list,sladka paprika), slovenska tocena, pecivo.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravime si zasmazku trocha oleja a muky osmazime, do odstaveneho pridame sladkej papriky pre farbu a zalejeme horucou vodou :) Nadrobno nakrajame umyty kel a dame do vody, za tym dame osupane ale cele zemiaky (neskor vysvetlim) pridame koreniny sol,kmin, trocha nastruhat muskatovy orech, dost majoranu ale nie vela ja davam aj trocha suseneho cesnaku a jeden normalny osupany na vyvarenie a bobkoby list aspon dva. Ja pridavam aj zeleninovy bujon ale nemusi byt ,) Vsetko spolu varime ale pozor treba kontrolovat zemiaky aby sa nerozvarili. Ked sa nam zemiaky zdaju uvarene vyberieme ich a nechame vychladnut. Uvareny kel rozmixujeme mozme nechat plavat kusky podla toho kto ma ako rad. Pipravime si smotanu s trochou mlieka a jednym vajickom dobre rozmiesame a dame za lyzicku hladkej muky. Muku podla toho kto chce aku hustu. Vlejeme do kelu a este trocha pomixujeme aby sa nam to vsetko dobre spojilo. Nakrajame zemiaky na kocky a dame do polievky. Dochutime polievkovym korenim Magi.
Pre tych ktori su ako my ze vo vsetkom chceme vylovit kusok masa doporucujem osmazenu slovensku tocenu salamu a pre tych co maso nemusia osmazeny chlieb alebo rozok.
Niet uz co dodat len DOBRU CHUT!!!