Ruská punčová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***PIŠKÓTOVÝ KORPUS***3 vajcia, 90g cukru, 70 múky***KRÉM***2dcl mlieka, 6 žĺtkov, 1 vanilka-variť (šľahať) nad parou do zhustnutia, rozdeliť na dve časti***ŽELATÍNA***1/4 l vody, 20g želatíny, 100g kr.cukru-10-15 minút nechať postáť, potom zahriať a rozdeliť na tri časti***okrem toho: piškóty, 3 šľahačky (smotana na šľahanie 33%), 1 menšia konzerva ananásu+100g hrozienok dať deň vopred do rumu, lieskové oriešky opiecť na suchej panvici, potom horúce vyšúchať v utierke aby sme ich zbavili šupky, následne posekať a nechať zopár na vrch na ozdobu, káva, džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak túto úúúúžasne dobručkú tortičku som dostala dnes.....od mojej mamičky.......

Torta je naozaj výnimočná, nie je moc sladká, nedá sa síce nejako zvlášť nazdobiť a ani krájať na zvlášť úhľadné rezy, lebo pre napité ovocie sa zle krája...mama ju robí len na výnimočné jubileá.....ak by ste mali nejaké ďalšie otázky, tak všetko zkonzultujem a odpoviem. Nemohla som robiť obrázkový postup, aj keď som veľmi chcela...nedalo sa, seklo ma v krížoch....tak možno niekedy..... dúfam, že som na nič nazabudla a želám nech sa darí. Lucia

POSTUP:
Upečieme piškótu, žĺtka vymiešať zvlášť s cukrom a potom primešať múku a vyšľahaný sneh z bielkov. Nechať vychladnúť a nechať vo forme, oddeliť len boky korpusu nožom od formy, potom natrieť korpus džemom.
Do formy musíme dať po celom obvode papier na pečenie, tak aby presahoval do výšky, lebo torta je vysoká. Tortovú formu uvoľníme, dáme okolo korpusu papier a formu znovu zavrieme.
Na natretý korpus dáme 1.časť žĺtkového krému, ktorý sme zmiešali so želatínou a s vyšľahanou šľahačkou. Želatína aj krém majú byť vlažné. Na to poukladáme piškóty namočené v rumovej káve (rum použijeme ten z hrozienok a ananásu) a posypeme časťou scedeného ananásu, hrozienok a orieškov. Dáme chladiť, len pokiaľ si vyšľaháme ďalšiu šľahačku a urobíme to isté s 2.časťou krému a želatíny. Postup zopakujeme.
Tretiu šľahačku vyšľaháme a spojíme s treťou časťou želatíny a dáme na vrch torty a ozdobíme celými oieškami. Necháme tortu tuhnúť do druhého dňa. Ak chcete tortu prenášať, aj keď len na druhé poschodie, prenášajte ju s papierom a ten dajte dole až na mieste.

...priemer je 21cm a výška 11cm a samá šľahačka, korpus má ani nie 2cm.....
...
...