Zapekaná fašírka s rajčinami a syrom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g ml.masa /hov+brav/, 2 vajíčka, 2 pečivá, 4 strúčiky cesnaku, 2 ML vegeta, 1 ML soľ, štipka č.ml.korenia, 1 ML bazalka, 8 malých rajčín, 150 g strúhaný aidam + bazalka na posyp rajčín

POSTUP PŘÍPRAVY

- trochu iná obmena fašíriek ... veď nemusia byť iba vysmážané :))

zmiešame maso, vajíčka, soľ, vegetu, ml.č.korenie, bazalku, vyžmýkané pečivá, ktoré sme si namočili predtým do vody a polovičku strúhaného aidamu caa 70g
- vymiešané dáme do chladničky odstáť aspoň na 2 hod, prípadne si to pripraviť deň predtým - ja som si to pripravila večer
- rajčinky si zabaríme a ošúpeme
- maso rozdelíme na 8 bochníčkov a vložíme do pekáča, ktorý sme trošku vymazali olejom .... do každého bochníčka urobíme jamku
- do každej jamky vložíme polovičku rajčiny, posypeme bazalkou a dáme piecť - odokryté, na caa 30 min pri teplote 175 stupňov
- predpečné vytiahneme , doplníme stredom ostatné rajčiny, tiež posypeme bazalkou
- všetko posypeme odloženým strúhaným aidamom a dáme ešte dopiecť pri tej istej teplote na caa 10-15 min
- hotovo
- vhodná príloha - zemiaková kaša, pyré... my sme to mali s týmito pečenými pidi-zemiačikmi a rajčinovo-cibuľovým šalátikom