Marinovane kuracie kusky s maslovo-spenatovymi haluskami
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 vacsie kuracie prsia, 2 KL grilovacieho korenia (pouzila som Vitanu- je uplne skvela), 3 PL oleja, 1 pohar polohrubej muky, 1 pohar detskej krupice, 1 vajce, sol, cca 140 g cerstveho spenatu, 100 - 120 g masla, 2 struciky cesnaku
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto je neskutocne dobra papkanica. Nedavno som to jedla v Prahe a tak mi to strasne zachutilo, ze som to skusila urobit doma podla pamati.Vydarilo sa na jednotku a manzel iba spokojne odfukoval. To bolo pre mna najvacsim ocenenim:).
|
masko nakrajame na hrubsie rezance, ochutime grilovacim korenim, polejeme 3 PL oleja, premiesame a odlozime do chladnicky |
|
spenat umyjeme a nechame odkapat |
|
maslo rozpustime a podusime na nom spenat. Pred koncom pridame prelisovany cesnak |
|
1 pohar polohr. muky zmiesame s 1 poharom detskej krupice, pridame 1 vajicko, trochu vod (asi 1/2 pohara), soli a vymiesame cesto. cesto nema byt ani riedke ani privelmi huste |
|
do vriacej vody cez haluskar nahadzeme halusky. Ked nam vyplavaju na povrch su uvarene. Halusky maju byt take tvrdsie. Scedime, premyjeme |
|
scedene odkvapkane halusky pridame do spenatovo-maslovej masy a premiesame. Ak je potrebne dochutime troskou soli |
|
na panvici opecieme marinovane kuracie kusky |
|
masko je za desat minut hotove |
|
a mozeme servirovat |