Najlepší jablčník od našej starkej:



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 400 gr. hladkej múky, 250 gr. masla (margarín-palmarin, hera), 100 gr. práškového cukru, 2 žĺtky, 1-2 PL kyslej smotany, jogurtu alebo kyslého mlieka, 1/2 balíčka prášku do pečiva, štipka soli, 1 balíček vanilkového cukru. 750 gr. postrúhaných jabĺk, 100 gr. práškového cukru, mletá škorica, strúhanka.

POSTUP PŘÍPRAVY

...

Všetky suroviny na cesto spolu vypracujeme a uložíme na 20 minút do chladničky.
...asi takéto:)
Kým máme cesto v chladničke, nastrúhame si jabĺčka a dochutíme cukrom a škoricou. Možeme pridať aj posekané orechy.
1/2 cesta oddelíme, vyvaľkáme na omastený (najlepšie bravčovou masťou) a múkou (najlepšie hrubou alebo pšen. krupicou) vysypaný plech.
Na vyvaľkaný plát nasypeme nie v hrubej vrstve strúhanku...
... a na ňu ochutené jablká.
Na jablká nanesieme druhú polovicu cesta a potrieme bielkom.
Upečený koláčik, mňam:) Trošku praskol, ale mne to nevadí, zakryjem cukrom:)))
Krásne vonia:) Tento jablčník je u nás známy už roky a nám veľmi chutí. Ako som písala, do jabĺk možete dať aj nasekané orechy, alebo aj hrozienka. Dobrú chuť.