Cukinová chuťovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ďalší do zbierky cukinových receptov ;o) veľmi rýchla a chutná mňamka, či už ako ľahučká večera alebo len taká malá chuťovka k bielemu vínku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Viď obrázky

Potrebujeme: menšie cukiny (počet podľa počtu porcií) - polomäkký syr s výraznou chuťou (ovčí, kozí, feta, akawi... skúšala som aj s eidamom, ale nebolo to ono) - olivový olej - soľ, korenie - petržlenová vňať - alobal
1. Cukinky si umyjeme, odkrojíme konce a do každej vyrežeme pozdĺžny pásik.
2. Nakrájame syr na menšie pásiky a tými naplníme cukinky do vyrezaného otvoru. Dobre osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať.
3. Cukinu potrieme olivovým olejom, nasolíme jej povrch a každú zvlášť balíme do alobalu. Mali by vzniknúť balíčky s koncami zatočenými hore, aby nevytekala šťava. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20-25 minút.
4. A takto to vyzerá hotové. Je to ľahké, rýchle, chutné. Odporúčam s bielym vínkom. Dobrú chuť!