Lasagne ako ich robím ja



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Forma 20x30cm a vysoká 5cm: mrazené lístkové cesto 400-500g, hl.múku na posypanie dosky, 2 konzervy paradajok, 1 cibuľka, 2 stredné mrkvy, trochu zeleru, jeden koren petržlenu, 2-3 čerstvé paradajky, 4-5 struky cesnaku, bazalka naj.čerstvá alebo mrazená, čili paprička, čierne korenie, soľ, kr.cukor, 500g mleté maso-je to jedno aké , ja používam miešané, saláma može byť aj pikantná, trochu prerastanej slaniny, olej, 1liter mlieka, 90g masla a trochu na vymastenie formy, 45g múky, mletý muškátový oriešok, 150g stúhaný syr

POSTUP PŘÍPRAVY

SAMOZREJME AJ S OBRAZKOVYM POSTUPOM.
Ako prvé si dáme rozmraziť lístkové cesto. Na panvicu dáme trochu oleja a zohrejeme, pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, zeler, petržlen a trochu podusíme. Pridáme pokrájanú cibuľku, podusíme a primiešame nakrájanú salámu a slaninu(slanina nesmie byť mastná). Nakoniec posekáme nadrobno cesnak, ktorý iba zamiešame do hmoty. Primiešame mleté maso a asi 15 min. podusíme, pridáme 2 konzervy paradajok. Všetko celé dobre premiešame, do omáčky pridáme trochu soli, cukru, bazalku, čierne korenie, čili papričku - celé by to malo mať sladko kyslú chuť. Omáčku teraz necháme na šporáku na slabom plyne, za občasného miešania variť približne 1 hodinu až 1 hod.a pol. Naša omáčka bude dobre hustá až želetínová. Posekáme paradajky a pridáme ich do omáčky, do posledného varenia, aby sa nám nerozvarili. Pripravíme bešamel - priáprava je rozpísaná pri obrázku. Rozdelíme líst.cesto na 5 častí, každú časť si dáme na pomúčenú dosku a vyvalkáme na menšiu kocku, tú si prerežeme na polovicu a opeť každú časť si vyvalkáme na polovičnú veľkosť formy na pečenie. Nebojte sa používať múku, aby sa vám cesto nelepilo. Ja si cesto pripravujem až vtedy, ked začínam vrstviť. Ak máme všetko pripravené pretrieme formu na pečenie maslom a začneme striedať vrstvy. Trochu bešamelu, omáčka a cesto, medzi to možete dať aj trochu syru. Končíme vrstva bešamelu trochu omáčky a samozrejme strúhaný syr. Dáme do predhriatej rúry na 180-200 C, až kým začnú lasagne bublať a pekne na povrchu zhnednú. JEDNA RADA : kedže príprava je dosť náročná na čas hlavne ak máte malé deti, ja si pripravím omáčku večer - den predtým ako sa rozhodnem upiecť lasagne.

Na budúce pridám recept na zeleninove lasagne.

Najprv si všetko pekne pripravíme.
Posekáme čo nám treba.
Dáme si to dusiť, teraz je to ešte len s masom.
Už to zachvíľku bude na sladko kyslo.
Na šporáku sa nám to teraz všetko varí, teraz začínam aj s bešamelom.
Toto je osvedčený postup na bešamel. Dúfam, že sa to dá prečítať. Ak treba rada poradím.
Príprava formy.
Ako sa delí cesto.
Takto vyvalkám každý kúsok na dve polovice.
Vrstvenie.
Zachvíľku to ide do rúry.
Sˇup s tým do rúry.
A toto som stihla zachrániť na odfotenie. Prajem dobrú chuť.