Palacinky s horúcim vanilkovým krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PALACINKY: 130 g múky polohrubej * 2,5 dcl mlieka * štipka soli * 2 PL práškového cukru * PUDING: 1/2 litra mlieka * 1 Zlatý vanilkový klas * 3 PL kryštálového cukru * troška oleja na vysmážanie palaciniek * OZDOBA: čerstvé ovocie * džem * farebná ryža * čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Úplne jednoduchá srdcová záležitosť, palacinky s horúcim vanilkovým pudingom a čerstvým ovocím.

1. Nemali sme doma žiadnu sladkosť pre Laurinku a ocka, tak sme si narýchlo "uvajiji pajacinky". Laura chtivá po obracaní palaciniek ma už čakala na kuchynskej linke s miskou a metličkou na riedke cesto.
2. Jééééééého!!!! Lauruške sa podarilo rozbiť do misy vajíčko a dokonca celé vajíčko padlo do misky :-)
3. K vajíčku pridáme jednu polievkovú lyžicu práškového cukru......
4. a druhú polievkovú lyžicu práškového cukru :-))) Úloha sa Laurinke podarila, pokračujeme ďalej.
5. Do misy šuchnite štipku soli..... to sa nám tiež podarilo....
6. a pohár mlieka.
7. ... nakoniec Laura pridala múku a ide sa miešať! Jupííí! Miešanie metličkou dcérka miluje najviac zo všetkých "asistenčných" prác.... ale nevadí, všetko sa dá utrieť :-) Hlavná vec, že sme zdraví a že sa ľúbime.
8. miešame metličkou... miešame......
9. áno áno miešame, pokým nebude cesto úplne hladké. Ak je cesto husté, prilejte zo deci mlieka a opäť miešajte dohladka.
10. Na troche oleja, alebo skôr na vymastenej teflonovej panvici vyčarujeme palacinky - cesto postačí na takých 7 palaciniek - záleží od veľkosti Vašej panvice. Laura koštuje prvú skúšobnú - veľmi jej chutila, dokonca si až 3x odhryzla a ani netúžila palacinku zapiť litrom kakavka. Zatiaľ čo dieťatko koštuje kvalitu palaciniek, mamička zatiaľ uvarí vanilkový puding.
11. Palacinky stočíme do vejárikov, podlejeme horúcim uvareným pudingom,
12. Do pudingu dajte dve lyžice pikantného červeného džemu, pri zmiešaní džemu s pudingom vznikne fajnový ovocno-pudingový krém.
13. ozdobte čokoládovou polevou, čerstvým nakrájaným ovocím, podľa fantázie a chuti prisypte aj čokoládovú farebnú ryžu alebo šľahačku. Dobrú chuť! Papkajte pokiaľ je puding teplý.