Kura na masle + zemiaky "Horec"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kura, morská soľ, 100g masla, .................Príloha: zemiaky, morská soľ, olivový olej, pažitka, 1 šľahačka, caa 15 dkg strúhaný aidam

POSTUP PŘÍPRAVY

- jedno aj druhé vynikajúce a pritom jednoduché.... keď pečiem kuriatko, tak povačšinou iba na tento sposob, strašne nám chutí a deti iné ani nechcú .. a zemiačiky sa dajú použiť k hocijakému jedlu, aj samostatne so šalátom ... vyskúšajte ...recept na ne som našla v niektorej knihe z Receptov zo života .. a trvale usídlili v našom jedálničku .. super kombinácia je ak ich urobíte k vysmážanému karfiolu

- kura si rozpolíme na polovičku, posypeme morskou soľou a naukladáme plátky masla, podlejeme 1 pohárom vody.... zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry pri teplote 175 stupňov ...( skutočne tam nedávajte žiadne iné koreniny, bylinky a pod, to maslo dodá neskutočnú chuť )
- počas pečenia ho raz otočíme naruby, znova prikryjeme alobalom a pečieme do zmaknutia
- keď ho máme makučké odstránime alobal a dopečieme do ružova ... sem - tam podlejeme výpekom
- zemiaky aj so šupkou vydrhneme, prekrojíme na polovicu , dáme na plech
- pokvapkáme olivovým olejom, osolíme morskou soľou, posypeme pažitkou, podlejeme 1 pohárom vody , zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 175 stupňov do zmaknutia
- kým sa nám zemiačiky pečú, pripravíme si nálev : šľahačku a syr vymiešame ... jednoduché a rýchle :))
- keď ich už máme makučké syrovou zmesou potrieme zemiaky... snažíme sa aby bolo všade trochu a necháme už iba zapiecť bez alobalu na caa 15-20 min
- upečené, zapečené ...
a papáme so šalátom ... je to bašta, po ktorej sa zaliznete