Letný vánok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 180g cukru, 1 van. cukor, kôra z citróna, 150ml oleja, 200g hladkej múky, 1 vanilkový puding, štipka soli KRÉM: 1 liter acidka, 150g pr. cukru, kôra a šťava z citróna, 250ml šľahačky, 2 bal. potravinárskej želatíny, 200ml vody, cca 1kg ovocia

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia a cukor spolu šľaháme (asi 7 min.) pridáme kôru z citróna a olej. Potom opatrne zamiešame múku z pudingovým práškom a soľou. Dáme na plech ktorý sme vymazali tukom a vysypali kokosovou múčkou. Pečieme 15-20 min. na 170- tich stupňoch.
KRÉM: Acidko, cit. kôru, šťavu a cukor zamiešame aby sa cukor rozpustil, pridáme vyšľahanú šľahačku.Želatínu pripravíme podľa návodu v 2 dcl vody a primiešame ku acidku a šľahačke.
Na vychladnutý plát navrstvíme ovocie (použila som černice, ríbezle troch farieb a broskyne) a zalejeme krémom. Tuhnúť to dáme do chladničky asi na dve hodiny