Ananásový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

40 dg hladkej múky, 2 zarovnané KL sódy bicarbony, 2 vajcia, 35 dg práškového cukru, 1 ananásový kompót aj so šťavou (môže byť aj iný ale tvrdé ovocie, keď mám rebarboru, tak miesto kompótu dám 40 dg očistenej a na 1 cm kúsky pokrájanej rebarbory a 2,5 dl ovocného sirupu s vodou v pomere 1:1 )

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmiešame múku, sódu bicarbonu a cukor, pridáme vajcia, kompót aj so šťavou a dobre premiešame (všetko miešame v miske len varechou). Vylejeme na plech vymastený a vysypaný múkou a upečieme do karamelova pri 180 st.C cca 25 min.
Poleva:
26 dg práškového cukru, 2,1 dl sladkej smotany, 20 dg masla,1 vanilkový cukor, 10 dg orechov sekaných,
10 dg strúhaného kokosu.
V rajnici rozpustíme maslo, primiešame cukor a smotanu a na veľmi slabom ohni varíme 3 minúty a odstavíme z ohňa. Vmiešame vanilkový cukor, sekané orechy a kokos. Potom hmotu natrieme na ešte horúci koláč a necháme vychladnúť.