Super špica pečené zemiačky v šupke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pekné stredne veľké zemiaky, soľ, cesnak ( aj granulovaný ), olivový olej, papier na pečenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Žiaľ nemám foto, ale toto sú najlepšie zemiaky ( ako príloha ). Zemiaky si umyjeme, nakrájame na štvrťky, osušíme. Plech vystelieme papierom na pečenie a zemiaky naň poukladáme. Posolíme, v olivovom oleji si rozmiešame pretlačený, alebo granulovaný cesnak. Zemiaky ním potrieme mašlovačkou, alebo štetčekom, zakryjeme plech alobalom a dáme piecť na 180-190 stupňov na cca 30 minút. Potom opdokryjeme, akontrolujeme, či sú zemiaky mäkké a dopečieme cca 10 min., kým nám chytia peknú zlatohnedú farbu. Potom vyberieme, necháme mierne vychladnúť a vidličkou ich jemne poodlepujem z papiera na pečenie. A hotovo. Sú fantastické s dressingom, alebo s majonézou.