jednoduchá a rýchla čína - cibulovo, paprikovo, šampiónová



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 kuracie prsia, 1 veľká "mega" cibula, alebo 2-3 menšie, 6 strúčikov cesnaku, 2 veľké papriky, 1 konzerva šampiňónov, cca 1/2dcl - 1dcl oleja, vegeta (soľ), rasca, sójová omáčka asi 10 PL, voda asi 1/2 litra, solamyl (ak nemáte práve po ruke ako ja, tak hl. múka), asi 2 kopcaté PL pri múke, asi 1/2 kávovej lyžičky ml. červ. papriky ...

POSTUP PŘÍPRAVY

Do väčšej panvice (voku) si dáme olej, cibulu pokrájanú na veľké mesiačiky, 2 strúčiky cesnaku pokrájané na plátky, trochu rasce, papriku pokrájanú na väčšie plátky alebo kocky, kuracie prsia nakrájané asi na 0,5 cm široké kúsky, konzervu šampiňónov a všetko spolu restujeme na oleji.
Nerobila som klasický postup, najskôr orestovať cibuľu až potom pridať mäso, lebo som chcela aby cibuľa aj paprika zostali chrumkavé:-))). Takže oprážame všetko spolu, dáme vegetu podľa chuti, alebo soľ... ja som použila vegetu. Nepodlievame ešte ničím, zmes si pustí svoju šťavu. V priebehu restovania pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku.
Kuracím prsiam stačí tak necelých 10 minút a sú hotové. Takže v tejto fáze si zmiešame vodu, spolu s múkou (solamylom), štipkou červenej mletej papriky, sójovou omáčkou a 2 pretlačenými strúčikmi cesnaku a týmto zalejeme zmes cibule papriky, šampiňonov a mäsa, necháme prebublať a hotovo.
Podávame s ryžou a hranolkami ... v našom prípade:-))). Dobrú chuť.