Morčacie maso so zeleninou v alobale



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 porcie vykosteneho morcacieho masa (400-500g), sol, mlete cierne korenie, 2 cibule, 4 cele papriky, 4 paradajky, 2 lyzice nadrobno posekanej petrzlenovej a zelerovej vnate, oregano, 1 lyzicka drvenej rasce, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept ako stvoreny na letne dni, ked sa vam nechce dlho stat pri sporaku...

Pripravime si suroviny podla rozpisu. Paradajky zaparime vodou a osupeme. Cibulu, papriku a osupane paradajky nakrajame na drobno...
Pripravime si 4 dostatocne kusy alobalu. Na kazdy kus dame osolene a okorenene maso...
Kazde maso posypeme zeleninou - paprikou, paradajkami, cibulou...
Posypeme nadrobno nakrajanymi vnatami, oreganom a pokvapkame par kvapkami oleja.
Cele zabalime do alobalu, tak aby nam stava z balicka nevytiekla pocas pecenia. Alobaly dame do pekaca a pecieme v trube cca 1hod...
Jednotlive upecene porcie rozbalime a podavame... Vhodne podavat s ryzou alebo len s chlebom. My sme zemiakovy takze u nas boli zemiaky ;)