JAHODY.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškótové cesto : 5 žľtkov, 18 dg práškového cukru, 18 dg polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 PL vody, sneh z bielkov.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko dobre vymiešať ako na piškótu, vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech. Piecť vo vopred vyhriatej rúre. Upečené vyklopíme na pracovnú dosku, necháme vychladnúť.

Formičkou vykrajujeme srdiečka. Povykrajované srdiečka ostrým nožom prekrojíme cez stred tak, že špic srdiečka zostane neprekrojený. Takto nakrojené srdiečka naplníme plnkou.

PLNKA : 3dl mlieka, trocha kryštálového cukru, 1 ks Zlatý klas, 1 ks vanilkový cukor, PALMARÍN, jahodový džem, malinový sirup (ja používam značku ORAVAN).

Zo zlatého klasu, mlieka, vanilkového a kryštálového cukru pripravíme puding. Kúsok palmarínu (cca 150 g) vmiešame do horúceho pudingu. Zbytky cesta, ktoré zostali po vykrajovaní poliať rumom ( kto ako ľúbi ), pridáme 3 PL jahodového džemu a malinový sirup tak, aby nám vznikla kašovitá hmota. Potom dáme plnku do prekrojených srdiečok, pričom do širšej časti srdiečka dáme viac plnky.

Do misky si dáme asi 1/2 fľaše malinového sirupu. Naplnené jahody máčame v sirupe a obaľujeme v kokosovej múčke. Pritom ich jemne vytvarujeme na jahôdky.

Prvý raz som ich robila ako prekvapko susedom k 50 výročiu svadby, podarili sa ,potom 2 krát po 2 dávky na svadby. Sú veľmi dobré a vzhľadovo pekné.

vykrojené srdiečka
srdiečka nakrojíme cez stred, uzky koniec necháme spojený ... ako je vidiet na dalsej fotke.
ukážka správne narezaného srdiečka. Takto upravené srdiečko môžeme naplniť plnkou...
... potom to vyzerá asi takto.
Naplnené srdiečka zľahka namočíme do sirupu. POZOR pri dlhšom namáčaní sa srdiečka možu rozpadnúť !
Ihneď po namočení do sirupu ich obalíme v kokosovej múčke, a jemne dotvarujeme na jahodu.
Nakoniec môžeme jahôdky dozdobiť lístkami ... dobrú chuť !