KOKOSKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

xx

POSTUP PŘÍPRAVY

Linecké cesto\r\n40 dkg hladká múka, 1 palmarín, 1 vajce, 1 žĺtok, 15 dkg práš. cukor, 1 vanilka.\r\nZamiesiť a upiecť kolieska.\r\n\r\nKôpky: 6 bielkov, 42 dkg jemného kryšt. cukru, 15 dkg kokos.\r\nNad parou vyšľaháme bielka a do vyšľahaného hneď zamiešame aj kokos a špicom s väčšou dierkou robíme kôpky, na papier čo je na pečenie. Veľmi opatrne sušíme.\r\n\r\nKrém: 6 dcl mlieka, 2 čokoládové pudingy / 40 g /, 4 PL kryšt. cukru, uvaríme hustú kašu a do vychladnutej zašľaháme 1 aj pol masla.\r\n\r\nNa linecké koliečka ozdobnou špičkou nastriekame dookola krém, do stredu dáme trochu džemu a priložíme kokosovú kôpku. Stuhnuté namáčame do čokolády a kladieme najprv na alobal potom na nejakú mriežku.