Čertovsky dobrá paradajková omáčka:))) BEZ ZÁPRAŽKY- BEZ MÚKY!!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pasírované paradajky, zeleninový bujón, soľ, cukor, trošku vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäsko si uvaríme do mäkka, asi 1,5 dcl vývaru vylejeme do rajnice, hrnca (kde mienime variť omáčku). Keď vývar vrie, pridáme jeden zeleninový bujón, a keď sa rozpustí, pridáme pasírované paradajky (clever, coop, pasta di pomodoro). Ja pre našu Väčšiu rodinku varím zo štyroch:). Takže ak ste napr. "len" traja, stačia Vám dve krabičky pasírovaných paradajok a 1 dcl mäsového vývaru.Podľa chuti dochutíme soľou a cukrom.

...pre moju veľkú veľkú lásku:)
...pre moje veľké malé lásky:)
...a čo sa zvýši z knedlika...majú večeru na sladko:) Pretože knedlik robievam ako malé knedlíky, tak mám istotu, že sa mi úplne naparia a neostanú mi v strede surové. Knedlik: asi 800-850 gr. polohrubej múky, 1 bielko+ 2 žĺtka, 1 PL kryštál. cukru, 1 ČL soli, 0,5 ml mlieka alebo ak treba viac, tak viac, 2 PL oleja (može byť aj roztopené maslo)a samozrejme droždie. Kvások: Kocku droždia vymiešame s cukrom, pridáme letné mliečko (asi 2 dcl), zamiešame a poprášime hladkou múkou. Na teplom mieste necháme nakysnúť. Potom pridáme žĺtka, bielok, olej alebo maslo, soľ s múkou a zvyšok mlieka. Vypracujeme cesto (nie riedke ale ani nie betón, také niečo medzi tým... a necháme kysnúť. Po vykysnutí formujeme malé knedlíky a naparujeme 8 minút. Dobrú chuť:)