Kečup z Dlhej (kečupová omáčka)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kg rajčín, 6 väčších cibúľ, 6 paprík, 4 feferónky (nemusia byť), 3 - 4 dl octu, 10 polievkových lyžíc cukru, 1 polievková lyžica soli, 6 klinčekov, 10 zrniek nového korenia, 1 malá lyžička sladkej mletej papriky, 3 polievkové lyžice horčice.

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe

Rajčiny ošúpeme a spolu s ostatnou zeleninou pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do hrnca a spolu s ostatnými prísadami uvaríme. Na foto je už uvarená zmes
Potom zmes po častiach rozmixujeme na hladko.
Prelejeme cez sitko do inej nádoby a vyhodíme zachytené zrnká z rajčín.
Precedenú hmotu dáme opäť variť. Varíme do zhustnutia, prípadne môžeme zahustiť trochou škrobu rozmiešaným buď vo vode alebo v kečupe.
Potom kečup - omáčku nalejeme do fliaš a dáme sterilizovať. Ja som sterilizovala 20 minút pri 100 stupňoch. Tento kečup - omáčka je vhodný na prípravu omáčky na špagety, mne chutí aj ako príloha k jedlám (manželovi nie). Ja som varila z polovičnej dávky, a mala som aj trošku menej rajčiniek, no i tak je omáčka chutná