Pečené šampióny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

väčšie šampiňóny
soľ
mleté čierne korenie
topený syr
smotana
strúhaný syr
mäkká saláma
zemiaky uvarené v šupke
cibuľa, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Pracovný postup Klobúčiky šampiňónov odrežeme od vrchnej šupky a vnútornú časť z nich vydlabeme. Posolíme ich a okoreníme mletým čiernym korením. Nadrobno pokrájanú cibuľu opečieme na oleji spolu s vybratou časťou šampiňónov. Odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť. Pridáme pokrájanú mäkkú salámu, topený syr a spolu premiešame. Touto zmesou naplníme klobúčiky šampiňónov. Na vymastený pekáč uložíme na plátky pokrájané zemiaky, posolíme ich a posypeme nastrúhaným syrom. Pridáme naplnené šampiňóny a vrchnú časť šampiňónov zalejeme zmesou zmiešanou z kyslej smotany a nastrúhaného tvrdého syra. Potom ich vložíme zapiecť do vyhriatej rúry.