Tortička Hello Kitty - s fotopostupom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mramorový korpus, parížsky čokoládkový krémik, ríbezľový džemík, poťah mliečny marcipán, biela K2, farby Wilton

POSTUP PŘÍPRAVY

Mramorový korpus:
250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao
- inšpirácia od Dagmar (ID 28133)

Parížsky čokoládkový krémik:
300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 200 g masla

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, potom ešte primiešame 120 g práškového cukru.
Zvlášť vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou práškového cukru (120 g) a vanilkovým cukrom.
Prilejeme olej (150 ml), múku (200 g) a vriacu vodu (100 ml). Zmiešame zvyšok múky (50 g) s práškom do pečiva, pridáme do cesta a šľaháme.
Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Vyšľahanú zmes nalejeme do tortovej formy. Silikónovú len prelejeme studenou vodou, klasickú vymažeme maslom. Ak chceme mramorový korpus, 1/3 cesta zmiešame s 3 - 4 lyžicami kakaa. Do pripravenej formy lejeme cesto po lyžiciach presne na stred. Striedavo jedna lyžica tmavé cesto a dve lyžice svetlého cesta. Takto to opakujeme až pokiaľ cesto neminieme ;o) Nemiešame.
Pečieme pri 180 °C do ružova. Ak si nebudete istý, pri pichnutí špajdle do korpusu musí zostať suchá.
Po vybratí formu preklopím na drevenú dosku posypanú práškovým cukrom. Vrch sa tak krásne zarovná. Pri klasickej tortovej forme na ňu položím mokrú utierku. Korpus tak ide ľahšie vyklopiť. Korpus na tortu treba upiecť deň vopred, aby stihol poriadne vychladnúť, lebo inak by sa krém topil. Ja pečiem večer pred, ráno naplním a nechám do večera ešte poriadne stuhnúť v chladničke, aby sa dobre poťahovala. Chladničku si taktiež treba poriadne vychladiť, čiže taktiež večer znížiť teplotu.
Príprava parížskeho čokoládkového krémiku: Krémik je taktiež potrebné urobiť vopred, aby stihol vychladnúť, cez noc odstáť v chladničke a ráno sa mohol vyšľahať a naplniť do tortičky.
Rozpustíme si čokoládku na varenie (300 g) v ohňuvzdornej miske nad parou.
Pridáme zmäknuté maslo (80 %) na krájané na kocky (200 g). Keď sa rozpustí, primiešame práškový cukor (125 g)
Nakoniec primiešame šľahačkovú min. 30% smotanu (5 dcl), povaríme a necháme vychladnúť. Na noc odložíme do chladničky.
Takto vyzerá ráno stuhnutý. Vyšľaháme, pozor, trvá to len malú chvílku, keď zbledne, tak je hotový. Hneď treba vypnúť, aby sa neprešľahal.
Narežeme si korpus na 2 x. Ja robievam tak, že si nožom naznačím po celej šírke ...
a potom niťou pretiahnem. Je to jednoduché, rýchle a rovnomerne prerezané.
prerezaný korpus
Spodný plát potrieme pikantným džemom, napríklad ríbezľovým. Na to vrstvu krému. Položíme druhý plát.
Môžme pokvapkať troškou rumu, pre lepšiu konzerváciu torty. Na džemík môžme poukladať nejaké ovocie, napríklad banány. Na to vrstva krému
Na koniec si necháme ešte trošku krémiku, len na povyrovnávanie nerovností. Dáme aspon na 4 hodinky stuhnúť do chladničky.
Mliečny marcipán som si pripravila podľa receptu Arielll z českého MMB. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18616 Bielila belobou a farbila gélovými farbami od Wilton. Kittynku som si vytlačila na papier, povystrihovala, každý dielik priložila na vyvaľkaný zafarbený marcipán, vykrojila ostrým nožom a na tortičke poskladala.
Pohľad zhora
A takto sme sa sperlili. Až potom som si prečítala na fóre, že je lepšie tú perleť nanášať suchú a nie rozriedenú v alkohole,o(
Tortička na reze. Bola ako vždy vynikajúca. Korpus je krásne šťavnatý a čoko krémik nemá chybu ;o)