Nugátové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:, 3 vajcia, 80 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, 2 ČL prášku do pečiva, 2 PL oleja, , Plnka:, 600 ml mlieka, 90 g zlatého klasu, 200 g nutely, 100 g práškového cukru, 150 g masla, 120 g Be-Be keksov, rum, , Na potretie:, 200 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 50 g strúhanej čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:, 3 vajcia, 80 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, 2 ČL prášku do pečiva, 2 PL oleja, , Plnka:, 600 ml mlieka, 90 g zlatého klasu, 200 g nutely, 100 g práškového cukru, 150 g masla, 120 g Be-Be keksov, rum, , Na potretie:, 200 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 50 g strúhanej čokolády

Ako na to:
Vajcia vyšľahajte s kryštálovým, cukrom. Pridajte olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešajte. Cesto rozotrite na menší, vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečte.
Z mlieka a zo zlatého klasu uvarte hustý puding, nechajte ho vychladnúť. Maslo vymiešajte s práškovým cukrom. Do vychladnutého pudingu pridajte nutelu, vymiešané maslo s cukrom a spolu vyšľahajte.
Polovičnú časť plnky natrite na vychladnuté cesto. Na plnku položte Be-Be keksy, ktoré namáčajte do rumu. na keksy natrite zostávajúcu časť plnky.
Smotanu na šľahanie vyšľahajte dotuha so stužovačom šľahačky. Pridajte nahrubo nastrúhanú čokoládu a premiešajte. Vyšľahanú smotanu rovnomerne rozotrite na plnku a koláč odložte na pár hodín stuhnúť do chladničky.

Moja zmena: nemala som doma zlaty klas, tak som uvarila cokoladovy puding, miesto slahacky som pouzila slahacky v prasku, lepsie sa mi s nimi robi