Rebarborový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

380g hladká múka 180g tuku - najlepšia je HERA 3lyžice vody štipka soli 2 vajíčka rebarbora - asi 10stoniek cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyrobíme si cesto zmiešaním múky, Hery (ak použijete iný tuk, cesto môže byť tvrdé a zle sa sním potom pracuje), soli, vody a žĺtkov. Ak je cesto tvrdé, pridajte viac tuku a vody. Ak to nepomôže, tak vyvaľkajte cesto ako sa dá a dajte na pekáč, nebude to vadiť a nikto si to nevšimne. NA cesto potom dáme na kocky nakrájanú rebarboru a posypeme cukrom.
Dáme do trúby a pečieme. Keď začne koláč vonať a ružovieť začnú kraje, tak vyberieme z trúby a natreme naň bielkový sneh z 2 bielkov , osladený kryštálovým cukrom . Už dáme do trúby len zapiecť, aby pena pekne zhnedla. Je to rýchly koláč a veľmi chutný. Kto má rad rebarboru, isto si ho vychutná. U nás je do polhodiny prázdny pekáč.

vypracované cesto
Dáme naň rebarboru a riadne ho osladíme kryštalovým cukrom, aj tak sa roztopí, tak škody mletého...
po pečení v trúbe asi tak 15-20minút ho vyberieme a natrieme penou vyšľahanou z bielkov s kryštal.cukrom.
No a takto vyzerá hotový kolač. Viem , že toto vyzerá ako placka, ale je fakt super.