Šľahačkovo-tvarohový krém s ríbezľami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ríbezle * mäkký nízkotučný tvaroh * 1 šľahačka 33% * 1 stužovač (ak nemáte, nevadí) * 2 balíčky vanilkového cukru * 2 PL práškového cukru * piškóty okrúhle * jahodový džem * DEKOREJŠN: farebný kokos * strapček ríbezlí * ríbezľové lístky :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Konečne tie kyslé beštie dozreli! :-))))) Ríbezle milujeme a nakoľko je dnes Sviatok otcov, tak nech si ocko nechá šmakovať.

1. Milá teta susedka Slávka, veľká je naša vďaka za ríbezle!!! :-)
2. Najsamlepší a najfriškejší spôsob obratia ríbezlí od stoniek :-) To akože vážne!!!
3. Ospalá Laurinka sa s ríbezľami najprv hrala, ale potom vytrvalo pomáhala očistiť ríbezle ockovi do krému a tiež aj na koláčik, ktorý bol v tesnom pláne na nedeľné doobedie.
4. Laura obrala od stoniek všetky ríbezle, zatiaľ čo lenivá mamička pila kafčo a telefonovala s babičkou Terezičkou. Tu sa veľmi snaží, zlatíčko moje!
5. Ríbezle sú čisté, umyté a odkvapkané. Bolo ich hooodne aj na zemi, biele ponožky som jednoducho odhodila a popukané ríbezle som poutierala. No a teraz vážne. Ríbezle nechajte odkvapkať a ideme urobiť krém.
6. Do misy dajte šľahačkovú smotanu, najlepšie úplne vychladnenú,
7. pridajte stužovač šľahačky, ak nemáte, moc nevadí...
8. pridajte 2 balíčky vanilkového cukru a šľahačom vymiešajte dotuha.
9. Do vyšľahanej šľahačky postupne prišľahávajte mäkký tvaroh.
10. AK sa Vám zdá výsledný efekt málo sladký, prišľahajte lyžicu-dve práškového cukru, myslite na ríbezle, tie budú kyslejšie, nech sa to chuťovo v pohári nejako vyrovná. Ja som dala dve plné lyžice práškového cukru. Dobre vymiešajte.
10. Opäť nechajte aktívne Vaše dieťatko. Laurinka kládla do pohárov všetko, čo som jej nachystala pod rúčky: piškóty, na to ríbezle, jahodový džem, šľahačkovo-tvarohový krém som pridala ja, ona opäť pridala piškóty, ríbezle atď atď atď.
11. Vrch ozdobte ružovým kokosom, ríbezľami, lístkami z ríbezlí, čokopolevou.... to je jedno, aj tak bude chutiť. Ockovi chutilo, darček sa podaril.