Bruschetta s paradajkami a cuketou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cca 250 g cukety, 4 paradajky, 1 strúčik cesnaku, cibuľa, olivový olej,soľ, sušená bazalka, čerstvá bazalka, mozzarella, pečivo

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Cuketu umyjeme, prerežeme na polovicu, vydlabeme vnútrajšok s jadierkami
nakrájame na kocky,
paradajky navrchu narežeme do kríža
a ponoríme do vriacej vody, vypneme, necháme ich tam aspoň 1 min., vyberieme, po chvíľke ošúpeme a necháme ich vychladnúť.
Na panvicu dáme asi 3 polievkové lyžice olivového oleja, nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme,
pridáme cuketu a na plátky nakrájaný cesnak, trošku osolíme, orestujeme, podlejeme troškou vody
a udusíme do polomäkka (cuketa by ale nemala byť úplne mäkká),
Paradajky nakrájame na menšie kúsky, preložíme do misky,
pridáme opraženú cuketu /celý obsah panvice/
pridáme sušenú bazalku /alebo pizza korenie, oregano, korenie si pridajte podľa chuti/, premiešame a necháme postáť aspoň hodinku, aby sa spojili chute.
V rúre, sendvičovači, alebo toastovači si zatiaľ opečieme pečivo (ja som naukladala kúsky toastového grahamového chlebíka na plech a opiekla v rúre), na horúce si môžete položiť plátok mozzarelly a hneď vrstvíme paradajkovo-cuketovú zmes, do ktorej si ešte natrhajte lístky čerstvej bazalky.