Bruschetta s paradajkami a cuketou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cca 250 g cukety, 4 paradajky, 1 strúčik cesnaku, cibuľa, olivový olej,soľ, sušená bazalka, čerstvá bazalka, mozzarella, pečivo
POSTUP PŘÍPRAVY
***
|
Cuketu umyjeme, prerežeme na polovicu, vydlabeme vnútrajšok s jadierkami |
|
nakrájame na kocky, |
|
paradajky navrchu narežeme do kríža |
|
a ponoríme do vriacej vody, vypneme, necháme ich tam aspoň 1 min., vyberieme, po chvíľke ošúpeme a necháme ich vychladnúť. |
|
Na panvicu dáme asi 3 polievkové lyžice olivového oleja, nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme, |
|
pridáme cuketu a na plátky nakrájaný cesnak, trošku osolíme, orestujeme, podlejeme troškou vody |
|
a udusíme do polomäkka (cuketa by ale nemala byť úplne mäkká), |
|
Paradajky nakrájame na menšie kúsky, preložíme do misky, |
|
pridáme opraženú cuketu /celý obsah panvice/ |
|
pridáme sušenú bazalku /alebo pizza korenie, oregano, korenie si pridajte podľa chuti/, premiešame a necháme postáť aspoň hodinku, aby sa spojili chute. |
|
V rúre, sendvičovači, alebo toastovači si zatiaľ opečieme pečivo (ja som naukladala kúsky toastového grahamového chlebíka na plech a opiekla v rúre), na horúce si môžete položiť plátok mozzarelly a hneď vrstvíme paradajkovo-cuketovú zmes, do ktorej si ešte natrhajte lístky čerstvej bazalky. |