RAKOCZIHO tvarohove rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 300 g polohr. muky, 150 g Palmarinu, 150 g pr. cukru, 1 vajicko, 1 zltko, 1 vanilkovy cukor, 1 prdopec., citronova kora, stipka soli plnka: 500 g makkeho tvarohu ( ja som mala Quark), 150 g pr. cukru, 4 zltka, 2 bielka, 4 PL detskej krupice, citronova kora, rum alebo rumova prichut, 1 vanilkovy cukor, hrozienka cca 100g sneh: 3 bielka, 120 g pr. cukru, 1KL octu

POSTUP PŘÍPRAVY

Pridavam dalsi recept z radu kolacikov vhodnych na zhradnu party, grilovacku... Kolacik nie je kremovy, ale , na druhej strane je dost stavnaty, vyborny a este aj dobre vyzera a hlavne chuti :). Takze:

najprv si namocime hrozienka
na doske zmiesame muku,pr. cukor, vanilkovy cukor, citronovu koru, prdopec.
do zmiesanych suchych zmesi pridame nadrobno nakrajany tuk, zltka a vymiesime cesto
spracovane cesto si zabalime do folie a na chvilu odlozime do chladnicky, kym si zapneme ruru, pripravime plech (vymastime tukom a vysypeme mukou) a scedime hrozienka
oddychnute cesticko vyberieme z chladnicky, rozvalkame na velkost klasickeho plechu s krajmi 27x37 cm
rozvalkane cesto si prehnem na tri tretiny a podberiem rukami z jednej strany a zdruhej strany a prelozim na plech. Rozviniem 1 tretinu a potom druhu. Ked treba, popritlacam rukami aj do rohov. A je to!
kolacik na plechu , predpecenim popichame vidlickou, aby sa nam neodul. Pecieme cca na 190 stupnoch asi 10 minut. Kolacik ma byt len predpeceny
kym sme dali piect cesto, pripravime si tvarohovu plnku. Tvaroh zmiesame so zltkami, vanilkovym cukrom, pr, cukrom, citronovu korou a detskou krupicou
do tvarohovej plnky pridame scedene hrozienka, premiesame
rum alebo aspon rumovu prichut. Ja mam rum v kolacikoch velmi rada. Moja teta ho priam neznasa. Kavu s rumom by som vsak nevypila, snad len pod hrozbou smrti:)
nakoniec zlahka zamiesame z dvoch bielkov vyslahany tuhy sneh
na predpecene cesto si rozotrieme tvarohovu plnku (tu mi vypadlo jedno foto s rozotretou plnkou:( ) . Plnka je dost riedka, ale pecenim sa pekne stiahne. Natrieme na predpecene cesto a vratime spat do rury a pecieme este cca 15 minut. Udaje o case pecenia su iba informativne, pretoze kazda rura pecie inak:::( Po vybrati z rury , ruru stiahnem na 90 stupnov
kym sa kolacik pecie, pripravime si z troch bielkov tuhy sneh. Njaprv slaham bielka so stipkou soli a ked zbeleju, tak pridam cukor a slaham, kym pena nie je pekna biela, leskla a metlicky zanechvaju stopy. Nakoniec pridam 1 KL octu a este trosicku preslaham. Sneh je pripraveny na naplnenie do cukrarkeho vrecka na zdobenie
zdobenie snehom. Urobime snehovu mriezku
pripravenedo rury. Snehovu mriezku dozdobime cervenym dzemom. Vratime do rury, ale uz iba susime pri teplote 90-100 stupnov asi 30 minut
Kolacik krajame mokrym nozom. Noz treba stale utriet, aby sa nam pena "netahala". Tak, nechajte si chutnat