Tvarohový krémovník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: **220g polohrubej múky **120g Hery **120g práškového cukru **1 vajce **2 žĺtka **1ČL prášku do pečiva. NÁPLŇ: **500ml mlieka **500g mäkkého tvarohu **1 vanilkový puding **150ml oleja **1 vajce **3 žĺtka **1 bal.vanilínového cukru. SNEH: **5 bielkov **5PL práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

nižšie

Na prac.dosku si dáme múku, cukor, PDP, nastrúhanú Heru, pridáme vajce a žĺtky a zapracujeme cesto...
... ktoré dáme asi na 30 minút do chladničky.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 3-4 cm. To moje vyvaľkané vyzerá hrozne, no ale aj práca s ním a prenášanie nebolo bohviečo... nabudúce vaľkať budem cez potravinovú fóliu na papieri na pečenie a už len prenesiem-kdesi, ktosi písal :o)
Plech s vysokým okrajom si vymastíme a vysypeme múkou a tam prenesieme /niekto možno aj po kúskoch :o) / cesto, ktoré potom ešte vypracujeme rukou po celej ploche. Okraje by mali byť do výšky asi tak 2 cm, no ja som už nemala z čoho dvíhať a napokon nič zvláštne sa neudialo s koláčom, snaď to, že kraje boli po upečení trošku tmavšie, nie však pripečené...
Z náplne všetky suroviny dáme do veľkej misky a ručne alebo elektrickým šľahačom na najnižšom stupni otáčok rozmiešame.
Túto náplň nalejeme na cesto a koláč dáme predpiecť pri teplote cca 180 stupňov na 40-45 minút. Nezľaknite sa, je úplne riedka...
Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh, natrieme ho na predpečený koláč....
a zapečieme sneh pri teplote 160 stupňov na cca 10 minút
už zapečený sneh...
Nech Vám chutí tak ako nám... :o)