Plnená tekvica á la Katka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 menšia alebo 1/2 veľkej tekvice alebo cukíny
Do plnky: 250-300 g kuracích pŕs, 1 paradajka, 1 paprika, trošku čínskej kapusty, 1 vajce, 2 hrsti strúhanky, švajčiarska zmes korenia Zitronenpfeffer (kto nemá, použije soľ, čierne korenie, červenú papriku, strúhanú citrónovú kôru), 1/2 kelímka smotany. Tieto množstvá sú približné, treba ich prispôsobiť veľkosti tekvice.
Na vrch: plátky tvrdého syra

POSTUP PŘÍPRAVY

Tekvicu umyjeme, pozdĺžne prerežeme a vydlabeme. Nešúpeme (počas stolovania sa dá šupa krásne odstrániť)! Položíme do vysokého pekáča a posolíme vnútro. Zapneme rúru na 180 stupńov. Potom sa pustíme do prípravy plnky. Paradajku nakrájame na mesiačiky a poukladáme ich na spodok vydlabanej tekvice. Jemne ich okoreníme. Kuracie prsia pomelieme, v miske zmiešame s nakrájanou čínskou kapustou, nakrájanou paprikou, vajcom, smotanou, strúhankou a koreninami. Naplníme tekvicu, trošku podlejeme vodou a dáme na 45 minút piecť. Krátko pred koncom bohato obložíme vrch plátkami syra, aby sa zapiekli.
Podávame s varenými zemiačkami poliatymi maslom a posypanými petržlenovou vňaťkou.