Kornútky z čokolády so zmrzlinou a ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA KORNÚTKY: čokoláda na varenie * papier na pečenie NA NÁPLŇ: zmrzlina (alebo vanilkový puding, jogurt či iný obľúbený krém - v prípade núdze aj kupovaný) * zmes bobuľového ovocia podľa vlastného výberu alebo podľa úrody vo vašej záhradke:))

POSTUP PŘÍPRAVY

Obyčajná mňamka servírovaná trošku neobyčajne - aj tak sa dá nazvať táto pochúťka. Obyčajná zmrzlina s ovocím sa vďaka čokoládovému kornútku stáva šmrncovným dezertíkom, ktorému neodoláte ani vy, ani vaši hostia...

Na papier na pečenie položíme ľubovoľne veľký pohár, misku či hrniec a obkreslíme ceruzkou jeho obvod. Vzniknutý kruh následne vystrihneme.
Papierový kruh skrútime do lievika a koniec lievika stlačíme.
V mikrovlnke si rozpustíme čokoládu na varenie a vnútro lievika ňou rovnomerne pooblievame. Kornútok položíme do širšieho pohára - "nastojato", aby sa nestlačil a zachoval si svoj tvar. Vložíme ho do chladničky alebo ak sa ponáhľame tak do mrazničky. Keď vytuhnú, ešte raz kornútok vyoblievame čokoládou. Znovu vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Po vytuhnutí kornútku v mraziaku alebo chladničke opatrne odstránim papier na pečenie. Nerobte si starosti, ak kornútok nemá úplne dokonalý kornútkovský tvar, na tanieri si to aj tak nikto nevšimne :))
Na záver čokoládový kornútok naplňte zmrzlinou, pudingom či iným obľúbeným krémom...
Naplňte ovocím....a servírujte...(kornútky si môže narobiť aj do zásoby a skladovať v chladničke).
pohľad zboku...
a ešte jeden dovnútra...