Tangový zákusok VÁŽNE SUPER !!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Všetky potrebné prísady nájdete v postupe.

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: 8vajec, 1 vanilka, 1 prášok do pečiva, 170g prášk. cukor, 120g pol. múky
Oddelíme si žltky od bielkov, z bielkov vyšlaháme tuhý sneh, do žltkov postupne pridávame vanilku, cukor, prášok zmiešaný s múkou, pridáme polku snehu a druhú časť ručne vmiešame. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme v rozohriatej rúre na 180C.


PLNKA: 3 kyslé smotany, 3 vanilkové cukry (podla každého chuti môžete dať menej aj viac) 1 šlahačka 33%
Šlahačku vyšlaháme dotuha, pridáme k zmiešaným smotanám s vanilkou a rozotrieme na vychladnuté cesto. Na to poukladáme rôzne ovocie (ja som už robila z jahôd, marhúl, brosnýň, nektarínok, banánov, ribezlí, čerešní) takže hocijaké ovocie. Dáme stuhnúť do chladničky.
Na prípravu želatíny potrebujeme: 1TANG, 1zlatý klas, 5dcl vody, všetko spolu zmiešame a uvaríme, takmer vychladnútú želatínu nalejeme na koláčik, dáme opäť stuhnúť a podávame.
DOBRÚ CHUŤ!!!

jahodová verzia
v reze mňam mňam :-)