Exotická ryžová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 50 g studeneho masla * 150 g hladkej muky * 3 lyzice prasko.cukru * 1 žltok * NAPLN: 1 limeta,al.citron * 1 mango * 3 nektarinky * 1 konzerva ananasu vo vlastnej stave * 350 ml kokosoveho mlieka(ak nezozeniete taku konzervu,tak mozte pouzit aj mensiu,a zvysok doplnit normalnym mliekom) * 120 g gulatej ryze * 50 g cukru * 1 vrecusko vanilkoveho cukru * 6 platkov zelatiny * 200 g slahacky * 250 ml pomarancovej stavy * 1 vrecusko cirej zelatinovej polevy

POSTUP PŘÍPRAVY

Takto chuti exotikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:)

Maslo si pokrajame na kocky,a zmiesame s cukrom,zltkom,a mukou na sypke cesticko...
cesticko utapkame do tortovej formy o priemere 26 cm....a kym sa nam vyhreje truba na 180 stupnov,tak ho este dame do chladnicky..
potom pecieme cca 15-20 minut..a nechame vychladnut..
preplachneme si ryzu...
a nasypeme ju do vriacej zmesy kokosoveho mlieka a citronovej kory..pri nizkej teplote varime asi 25-30 minut do makka..
kym sa kasa vari,tak si osupeme mango...
..a spolu s nektarinkami a ananasom nakrajame na male kusky..pokvapkame citronovou stavou,a premiesame..
platky zelatiny si namocime na 5 minut do studenej vody..
vyzmykame,a rozpustime v horucej ryzovej kasi,do ktorej sme 5 minut pred dovarenim pridali 30 g cukru,a vanilkovy cukor..dame vychladit..
slahacku si vyslahame do tuha...
vychladnutu kasu si zmiesame s ovocim,
a nakoniec jemne primiesame slahacku..
krem navrstvime na cesticko,a dame chladit minimalne 2 hodiny,al.celu noc..
pomarancovu stavu zmiesame s 2-3 lyzicami cukru,prisypeme zelatinu,a nechame prejst varom..varime asi minutku,odstavime z ohna..
pockame kym trosku vychladne,a potom ju nanesieme na tortu..dame opat zachladit..potom ozdobime podla vlastneho vkusu..ja som pouzila hviezdicky karamboly..a nabuduce sa budeme snazit robit torticku v rozumnom case ,a nie o polnoci,ako to bolo v mojom pripade:) DOBRU CHUT!