Osviežujúci koláč s ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g lístkového cesta. Plnka: 400 g tvarohu, 70 g vanilk. pudingu, 350 ml mlieka, 200 g práš. cukru, 200 g okrúhlych piškót, 250 g miešaného ovocia /ríbezle, čučoriedky, černice, maliny, jahody/, 1 žĺtok. Na potretie: 1 vajíčko

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto rozdelené na dve časti rozvaľkáme na pomúčenej doske. Jednu časť rozvaľkaného cesta dáme na plech. Na cesto tesne vedľa seba uložíme piškóty. V mlieku rozmiešame vanilk. puding, žĺtok a uvaríme hustý puding. Tvaroh vymiešame s prášk. cukrom. Do vlažného pudingu pridáme vymiešaný tvaroh s cukrom a spolu premiešame. Plnku rovnomerne rozotrieme na piškóty a posypeme miešaným ovocím /ja som dala ríbezle a jahody/. Prikryjeme druhým plátom rozvaľkaného cesta. Popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí krájame na kúsky, posypeme pr. cukrom. Koláčik je vynikajúci a osviežujúci.