Pečená plnená tekvica hokaido



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tekvica cca 1,5kg po vydlabaní, 4 rožky, 2 vajcia, kus slaniny, kus klobásy, kus masla, cibuľa, zelená vňať(zeler, petržlen), majoránka, vegeta, tvrdý syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Obsahuje provitamín A, vitamín C, vitamíny skupiny B, vlákninu a pre svoj obsah sacharidov je vhodná i pre diabetikov. Z minerálnych látok obsahuje draslík, fosfor, vápnik, železo a sodík. V semenách sa nachádza zinok. Hokkaido stačí dobre umyť, nečistoty odkrojiť a netreba ju šúpať.

takéto krásne tekvičky som včera dostala od dobrej susedy..kto nemá takých dobrých susedov, bude si musieť tekvicu dopestovať alebo kúpiť:o)
tekvicu dobre umyjeme a vrch zrežeme, snažme sa rovno....
vnútro vydlabeme
rožteky nakrájame na štvrťkoliečka alebo kocky
na panvicu švacneme slaninku na kocky, cibuľu a môžte aj kúsok vydlabaného vnútra ak sa vám ju podarí dlabať tak ako mne:o) a pridala som aj kus klobásy na kocôčky a opečieme
k rožkom pridáme nejakú zelenú vňaťku a by bola plnka aj pekná, vegetu a majoránku...vajíčka...
zmes na panvici presunieme k rožkom, a na tej istej panvici rozpustíme kus masla a tiež prilejeme k rožkom a zamiešame
zamiešame a necháme chvíľu odstáť
zmes nacpeme do tekvičky...
tú zabalíme do alobalu a dáme piecť
piekla sa zabalená na 200°C asi hodinu a potom odokrytá aby chytila farbu zvrchu
a môžme papať, plnka môže byť aj mäsová ako zmes na fašírky, klobásová zmes, zmes mleté mäso s ryžou alebo vajíčka, syr a šunka.....alebo iná
so zeleninovým šalátikom...dobrú chuť!