Ríbezľový snehový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 žĺtkov, 1/2 kocky masla, 1 2/3 H pr. cukru, 1 vanilkový cukor, 6 lyžíc vlažnej vody, 12 lyžíc vlažného mlieka, 3 1/3 H polohrubej múky, 1 pr. do pečiva, čerstvé ríbezle. SNEH: 6 bielkov, 2 1/4 H práškového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tuk a práškový cukor vymiešame, postupne zapracujeme žĺtky,primiešame vodu, mlieko, van. cukor a múku s práškom do pečiva.Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry. Na takmer upečený koláč navrstvíme sneh, ktorý zasypeme ríbezľami a dopečieme doružova.
Ja som koláč robila z polovičnej dávky preto ta malá forma.