Omeleta s cuketou (baklažánom, patizónom)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cuketa, šunka, tvrdý syr, cibuľa, olej, vajíčka, mlieko

POSTUP PŘÍPRAVY

Tip na rýchly obed, či večeru.

Cibuľu zvisle prekrojíme a nakrájame na tenšie plátky, šunku na širšie pásiky a syr nastrúhame nahrubo.
ďalej potrebujeme menšiu cuketu /alebo patizón, baklažán/
Cuketu očistíme, nakrájame na plátky široké asi 3-4 mm (pri mladej cukete nechajte aj vnútrajšok s jadierkami), (ak použijete baklažán, kolieska nasoľte, nechajte postáť aspoň 15 min a prepláchnite vodou),
z oboch strán jemne osolíme,
orestujeme z oboch strán dozlatista na menšom množstve oleja (asi 2–3 lyžice), pridáme cibuľu, cuketu môžete trošku poposúvať, aby sa aj cibuľa trošku opražila,
posypeme šunkou,
syrom,
a zalejeme vajíčkami rozhabarkovanými s mliekom - na jedno vajíčko dávam jednu lyžicu mlieka
na jednu omeletu dávam 3 vajíčka a 3 lyžice mlieka
a metličkou prešľahám.
Keď sa začínajú vajíčka odspodu zrážať, lopatkou stačí trošku urobiť priestor, aby sa vajíčková zmes dostala aj na spodok,
keď už navrchu nemám riedke vajíčka, lopatkou predelím na polovicu a otočím.
Stačí už len malá chvíľka a omeletku môžeme preložiť na tanier. Ak sa pri otáčaní aj rozpadne, vôbec to nevadí, syr to pekne scelí.
Hotovú omeletu si môžete posypať napr. aj sušenou bazalkou. Ako príloha zemiaky, alebo pečivo, čerstvá zelenina, dresing, alebo čalamáda. *Dobrú chuť*