Moja vianočná rybacia polievka.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ryba(kapor, alebo aj iné, ja robievam z hlavy a z chvosta kapra), rybacie vnútornosti(ikry, mlieč, pečeň), mrkva,kaleráb, zeler v pomere 1:1:2, olej, rybací bujón, soľ, bobkový list, čierne a nové korenie, cibuľa, cesnak, môže byť aj pór, krupica hrubá(alebo detská).

POSTUP PŘÍPRAVY

Pozri obrázkový postup.

Do hrnca s vodou dáme očistené kúsky rýb.
Pridáme cibuľu, cesnak, korenie, soľ(len trochu, lebo neskôr dáme bujón)a necháme uvariť domäkka.
Medzitým si očistíme zeleninku(mrkvu, kaleráb, zeler)v pomere 1:1:2. Zeleniny nedávame veľa, aby neprehlušila chuť mäska.
Zeleninku nakrájame, alebo(kto má) nastrúhame na V-krájači.
Keď je mäsko uvarené, scedíme vývar(ktorý zatiaľ odložíme nabok), vyberieme ho a necháme trochu ochladnúť.
Oberieme mäsko od kostí. Toto je najhoršia robota, ale výsledok stojí za to :-)
Potom v hrnci opražíme nakrájanú zeleninu na oleji.
Opraženú zeleninu zalejeme scedeným vývarom a pridáme rybací bujón. Nie vždy a všade sa dá zohnať, tento môj je tuším z Billy. Necháme variť, kým zelenina nezmäkne.
Potom pridáme zo dve hrste krupice a zamiešame.
Nakoniec pridáme obraté mäsko a vnútornosti, ktoré nakrájame na menšie kúsky.
Chvíľu necháme prevrieť a polievočka je hotová. Dobrú chuť.