"Toustíčky" s kuracou nátierkou - tip na piknik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pečené alebo varené kuracie mäso * soľ * mleté čierne korenie * mleté biele korenie * kari korenie * 3 trojuholníčky syra * horčica * toustový chlieb * čínska kapusta * rajčiny * uhorky * papriky * ľanové semeno * sézamové semeno * bylinková soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak oberáte slepačie alebo kuracie mäso z polievky, máte o robotu menej. Robím to vždy, obraté mäso capnem do mrazáku a na grilovačky ho vytiahnem a urobím z neho nátierku - alebo ho iba opražím s korením na oleji a plním do pita chlebov.

1. Zbytky vareného alebo pečeného mäsa nasolím, okorením podľa chuti (MČK, MBK, kari korenie)
2. a dám opražiť na olej.
3. Osmahnuté mäso dajte do misky, pridajte tavený syr,
4. horčicu,
5. lyžicu kyslej smotany alebo bieleho jogurtu (ak nemáte, neva), dochuťte a dobre vymiešajte.
6. Na "piknikové" tousty dajte po polovičke čínskej kapusty alebo ľadového šalátu, na to rozotrite lyžicu kuracej nátierky,
7. a obložte zeleninou,
8. zeleninou
9. ......................... -"- ............................
10. a posypte ľanovými semienkami
11. a sézamovými semienkami.
12. Ak idete do prírody na piknik, každý chlebík zabaľte do potravinárskej fólie a strčte do hermeticky uzatvárateľnej dózy. A nech Vám v prírode na čerstvom lufte šmakuje!