Palacinky plnené maskom - RIZOLETKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 ks palaciniek /bez cukru/ , 250-300g ml.maso (hov+brav), olej, soľ, vegeta, trošku ml. korenia, bazalka,2 strúčiky cesnaku, 1 malá cibuľa, caa 13 dkg strúhaný aidam. ................Trojobal: 4 vajíčka, trochu mlieka, soľ, polohr.múka, kukuričná strúhanka - kto nemá rád kukuričnú, použite radšej obyšajnú .

POSTUP PŘÍPRAVY

- Toto jedlo robievam vždy ako robím palacinky na sladko... vždy ich urobím o trochu viac a ostatné použijem na rizoletky.....

- takže základ ... musíme mať palacinky :)))) ... každá viete ako sa robia, tak nebudem vypisovať recept na ne :))
- pripravíme masko: ... na troške oleja speníme pokrájanú cibuľu, pridáme masko, ošmahneme, podlejeme troškou vody a podusíme.... (Inak .. ak máme nejaké zostatkové masko z polievky ...kľudne ho možeme na toto použiť... máme potom ušetrenú prácu)
- keď ho už máme udusené, ochutíme pretlačeným cesnakom , soľou, vegetou, korením, bazalkou ... može byť aj trošku slanšie, lebo palacinky tie chute dosť stiahnu ...
- vezmeme ponorný mixér a masko takto do kašičky rozšľaháme ...
- palacinky natierame maskovou zmesou .. caa 1 1/2 - 2 ML , postrašíme trochou strúhaného aidamu ... zakrútime ... ( polovicu aidamu z tých 13 dkg si odložíme - tj približne 7 dkg bokom )
- naplnené palacinky obaľujeme v polohrubej múke, vo vajíčku, do ktorého sme nastrúhali zbytok aidamu s troškou mlieka ... a nakoniec v kukuričnej strúhanke
- vysmažíme z oboch strán ...na oleji ............. - kľudne možete použiť i klasický trojobal ... ak nemáte radi kukuričnú strúhanku
- vysmažené dáme na chvíľku na papierový obrúsok, nech nám stiahne olej .. a máme to :)
- ako príloha možu byť hranolky, opekané zemiačiky, super je aj zemiaková kaša..... .... a mlsáme .... je to fakt bomba jedlo