Grilovaný kapor na cesnakovo-bylinkovom masle



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kapor * cesnakovo-bylinkové maslo urobené podľa predchádzajúceho môjho receptu * grilovacie tácky alebo vhodnejší by bol menší plech * veľká podberačka na ryby * gril + uhlie :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Nič zložité a very very good!

1. Na grilovacie tácky si nachystáme umytých a očistených kaprov, vlastne v tomto prípade už iba podkovičky z kapríka Miška.
2. S bylinkovou soľou ich osolíme z oboch strán.
3. Odborník v podobe tatinka by už mohol mať nachystaný gril s plápolajúcim dreveným uhlím. Odborník v podobe mamičky ugriluje ryby. Kapra neotáčajte, z 90 percent ho ugrilujte z jednej strany, uhlie by nemalo horieť, iba tlieť. Ak by ste ho chceli otočiť, pravdepodobne ho rozlámete, radšej kapra prikryte ďalšou alobalovou táckou a nechajte dogrilovať. Papkajte so šalátom a chlebom. Čo je dôležité, chutilo aj detvákom!!!! Zo 6 kilového kapra sa najedlo 8 dospelákov a 2 detičky.