Piknikové menu v tráve



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

jednotlivé receptoše doplním, nááá jakoš ináč :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Jupííí, a je tu čas na piknikovanie, grilovanie, varenie gulášu, ležanie v tráve a kúpanie!!! Na všetko toto sa treba pripraviť! Prípravy vyzerajú asi takto:

1. Doma si napakujeme piknikový košík s jedlom, ktoré nachystá šikovná mamička, resp. ocko, len mu to bude trvať o pol dňa dlhšie. V našom prípade je to šikovná mamička, ktorá ráno o piatej už piekla bábovčičku, pretože veľké mecheche sa malo zomlieť na raňajky už pred deviatou ráno. V prípade, že by chystal piknikové meničko tatinko, tak by sme vyrazili na piknik o celý týždeň neskor.
2. Na grilovanie a varenie gulášu sa zíde kopec dreva – poklopkajte po ramene všetkým ockom, resp. neockom, ktorí pijú pivo a tvária sú iba hostia, nech narúbu zo 5 kubíkov dreva aj na ďalšiu grilovaciu sezónu.
3. Aby sa každý pričinil aspoň skoro rovnakou časťou, deťom dáme poupratovať vopred miesto, kde sa bude celé mecheche odohrávať. Tu Laurinka s Deniskom zametajú a upratujú altánok pred nasledujúcim, slušne povedané, bordelom. Takže treba pribaliť toľko metiel, koľko bude detí :-)
4. Na grilovanie si urobíme deň vopred cesnakovo-bylinkové maslo a skladujeme ho v chladničke - ako hovorí moja kamoška - v ladničke. Nuž, u nej v ladničke to asi dobre ladí, a u nás iba chladí.
5. Na piknikovanie si nachystáme dobrotky doma, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie: celozrnné bagetky s fašírkou a zeleninou,
6. tousty plnené kuracou nátierkou,
7. pita chlebíky plnené cottage syrom a uhorkou,
8. bábovka nesmie chýbať, v tomto prípade jogurtová so škoricou.
9. vynikajúce mafinky s čerešňami (tento receptoš naozaj odporúčam!!!)
10. a na výborný obed: grilovaný kapor na cesnakovo-bylinkovom masle,
11. a kotlíkový guláš uvarený rovno pod horúcim slnkom, ktoré nám pripekalo na hlavy, v ojedinelých prípadoch na gebule.
12. Asi by sme nemali srdce, keby sme zabudli na havkáčov, a neurobili piknik aj im. Samozrejme, aj havkáčom šmakovalo tak dobre, ako nám.